3 Retkiruokaa maitohorsmasta

Maitohorsman vauva

Maitohorsmakausi käynnistyy ihan kohta, ja pikkuiset taimet kannattaakin napsia talteen heti tavatessa. Taimet korvaavat parsan reseptissä kuin reseptissä, ja maistuvat tajuttoman hyviltä. Tässäpä kolme maitohorsmareseptiä, jotka soveltuvat mainiosti myös retkiruuaksi.

Maitohorsma-banana bread

4 ylikypsää banaania

100 g sulatettua voita

2 dl sokeria

1 kanamuna

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

vähän suolaa

n. 3,5 dl jauhoja

Kourallinen kuivattua horsmankukkaa

Soseuta banaanit, sekoita voihin. Lisää sokeri, kananmuna, sooda, vaniljasokeri ja suola sekä horsmankukat. Sekoita joukkoon viimeisenä jauhot. Paista 175 asteessa n. tunti. Banana bred säilyy hyvin huoneenlämmössäkin, joten paloja siitä voi halutessaan helposti ottaa mukaan retkille.

Maitohorsma-bananabread

Horsmantaimirisotto

n.300 g maitohorsman taimia joko tuoreena tai pakasteesta

voita paistamiseen

sipulia maun mukaan

vettä

n. 2 dl riisiä (kuiva)

valkoviiniä

suolaa

rosépippuria

sitruunankuorta

1 prk creme fraichéa

Syödessä päälle voi ripotella parmesania tai retkiolosuhteissa esimerkiksi oluthiivahiutaleita

Paista horsmantaimet voissa ja lisää joukkoon sipulit, kuullota. Kuullota myös riisi erikseen voissa, ja lisää kuullottamisen jälkeen vettä pikkuhiljaa sitä mukaa, kun se imeytyy riiseihin (kunnes riisi on kypsää). Lisää valkoviiniä ja hormantaimi-sipuliseos. Lisää mausteet ja hauduta kypsäksi. Tarjoile oluthiivahiutaleiden tai parmesanin kanssa.

Horsma-mettäkakko

5 dl piimää

5 dl sokeria

1 kg vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 litra horsmankukkia

250 g voita

Lämmitä piimä, lisää sokeri, odota, että sokeri sulaa. Sekoita horsmankukat vehnäjauhoihin ja lisää sekaan myös sooda. Lisää jauhot ja sulatettu voi vuoronperään piimä-sokeriseokseen. Anna taikinan jähmettyä useampi tunti. Tee palleroita ja paista n. 200 asteessa kunnes pinta ottaa vähän väriä.

Mettäkakkohan tunnetusti kuivuu repussa kovaksi. Kuivuessaan ilman kanssa tekemisissä ollessaan mettäkakot säilyvät tosi pitkään, ja niitä onkin tarkoitus nautiskella nokipannukahvin äärellä kahviin dippaamalla koostumuksen pehmentämiseksi.

One Comment on “3 Retkiruokaa maitohorsmasta

  1. Päivitysilmoitus: Miten maitohorsmaa käytetään? – BIEstudio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: