4 tapaa käyttää pakuria

Muistathan, että pakurin kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan tarvitset pakurin keräämiseen maanomistajan luvan!

Sydämen muotoon aseteltuja pakurin paloja ja kaksi valkoista neilikkaa.

Perinteinen pakurijuoma

Keitä pakurin paloja vedessä 2-4 tuntia. Siivilöi palat pois, laita ne talouspaperin päälle kuivumaan ja pullota juoma. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Juoma säilyy jääkaapissa n.5 vrk.

Paloja voi käyttää uudelleen niin monta kertaa, kun niistä irtoaa väriä.

Pakurikahvi tai -kaakoa

Pakurijauhetta voi sekoittaa kahvin joukkoon esimerkiksi nokipannukahvia keittäessä. Kahvinkeittimellä keitettäessä keittoaika on niin lyhyt, että pakurista ei ehdi juuri mitään kahviin irrota.

Pakurikaakaota tehdessä kannattaa ensin keittää pakuria useampi tunti vedessä, ja lisätä pakurivesi kaakaon joukkoon vasta sitten, kun pakuripalat on siivilöity pois nesteestä.

Kolme suurta palaa pakuria ja vihreä neilikka.

Pakurin käyttö luonnonkosmetiikassa

Pakuria voidaan lisätä luonnonkosmetiikan sekaan uuttamalla sitä kosmetiikassa käytettäviin öljyihin. Myös jauhettua pakuria voi käyttää vaikkapa sellaisenaan esimerkiksi saippuaa tehdessä.

Tee pikakasvonaamio hyödyntäen pakuria näin:

Sekoita n.3 rkl maustamatonta jugurttia, 1 rkl hunajaa ja 1-2 rkl pakurijauhetta. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa n.15 min. Pese huolellisesti kasvot ja kuivaa.

Pakuri-alkoholiuutos

Tätä sekoitusta voi käyttää boostaamaan vastustuskykyä.

Uuta pakuria kirkkaaseen alkoholiin 1:5 n. 2 viikkoa valolta suojatussa tilassa viileässä. Muista ravistella säännöllisesti. Siivilöi palat uuttamisen jälkeen pois ja sekoita uutosta esimerkiksi teen sekaan 1-2 rkl kerrallaan.

Pakurin päiväannos

Ei ole ollenkaan yksiselitteistä määritellä sopivaa päiväannosta luonnonyrttien käytössä, koska se vaihtelee yksilöllisesti. Yrtit vaikuttavat erilailla eri ihmisiin, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että aloita aina varovasti ja seuraile omia tuntemuksiasi.

Pakuria voi suositella nautittavaksi erityisesti silloin, kun alkaa tuntua, että tulee kipeäksi tai flunssaa sairastaessa. Kannattaa kuitenkin juoda myös paljon vettä pakurijuomien lisäksi, koska pakuri kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Saattaisit pitää myös tästä:

Milloin keruulupa tarvitaan ja miten se hankitaan?

One Comment on “4 tapaa käyttää pakuria

  1. Päivitysilmoitus: Kuinka pakuria kerätään? – BIEstudio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: