Parhaat luonnonyrteistä kertovat kirjat: osa 1

Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä

Simo Moision Luonnonyrttiopas tummapuisella taustalla ja kuivattuja kasveja.
Simo Moision toimittama Luonnonyrttiopas

Simo Moision toimittama Luonnonyrttiopas on must-ostos jokaiselle luontoalalla toimijalle. Tilasin itse kirjan jo hyvin varhaisessa opintojen vaiheessa, ja olen palannut siihen kerta toisensa jälkeen yritystoimintani aikana.

Kirja on entisen Elintarvikeviraston (EVIRA) nykyisen Ruokaviraston hyväksymä hyvän käytännön ohje luonnontuotealan yrityksille ja toimijoille.

Kirjassa on selkeät kuvat ja jokaisen kirjassa olevan kasvin kohdalta käydään läpi tuntomerkkien lisäksi levinneisyys, luonnonsuojelullinen näkökulma, kasvupaikat, käytettävät osat, keräysaika- ja tapa, sekä säilöminen, laatukriteerit, pakkaaminen, kotitalous- ja elintarvikekäyttö sekä näköislajit.

Luonnonyrttioppaassa kerrotaan myös yrttien käyttömahdollisuuksista, sekä kasvien sisältämistä vaikuttavista aineista ja säilönnästä.

Kirja esittelee myös kattavan listauksen myrkyllisiä kasveja.

Itselleni kirja on ollut kaikista mahdollisista yrttikirjoista kaikista hyödyllisin hakuteos. Sitä on nopea selata, ja kooltaan se on sen verran pieni, että raaskii kantaa mukana metsässäkin tarvittaessa. Myös kirjan takaa löytyvä keruukalenteri on osoittautunut useita kertoja hyödylliseksi. Kierresidonta helpottaa kirjan selaamista myös maastossa.

Tilaamalla kirjan *tämän linkin kautta Adlibriksen sivuilta, saan pienen komission, mikäli päädyt hankkimaan suosittelemani tuotteen. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia. Mielipiteet tuotteesta ovat omiani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: