Luonnontuotejalosteet

Aloittaessani luonnontuotealan opinnot, oli tärkein tavoitteeni oppia valmistamaan omille lemmikeilleni sopivia luonnontuotteita. Erityisesti olin huolissani pikkukoirastani, Shellystä, joka on hirveän herkkä kaikelle: hajuille, äänille, lääkkeille, ruuille, ihmisille… kaikelle. Onnin kohdalla taas huoli oli enemmän sidottu yhteiseen aktiviteettiimme: metsästykseen. Onni on työkoira, ja työkoiralla on työkoiran elkeet. Onni ei osaa varoa, Onni ei näytä kipua, eikä hirven jäljelle päästyään pysähdy, vaikka alusta olisi missä kunnossa.

Koirien pihkavoide

Pihkavoiteen olen suunnitellut ja jalostanut täysin työkoirien tarpeisiin vastatakseni. Työkoirilla tassut ja anturat ovat usein kovilla, ja pieniä nirhaumia sattuu tuon tuostakin.

Pihkavoiteen pohjana on käytetty hamppuöljyä, joka tutkitusti hoitaa ja parantaa eläimen ihon hyvinvointia sen sisältämän runsaan, luontaisen linoleenihapon vuoksi. Hamppuöljy on ns. kuiva öljy, eli se imeytyy nopeasti. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus koirille, jotka viettävät vapaa-ajan sisätiloissa sohvaperunana isäntäväen rapsutuksista nautiskellen. Rasvatassun jälkiä ei tarvitse siivota tuotteen levityksen jäljiltä lattialta, jos koiran saa pysymään muutaman minuutin rapsutettavana tassujen rasvauksen jälkeen.

Pihka on luonnon oma superaine, jota puu tuottaa kaarnaan tulleiden haavojen suojaamiseksi. 5% pihkavoide on mieto, mutta nopeasti imeytyvä, jatkuvaankin käyttöön tarvittaessa sopiva voide, joka auttaa työkoiran tassuja pysymään kunnossa.

Pihkavoide myydään kätevässä, 35 ml purkissa. Tuote on erittäin riittoisa. Osta omasi tästä.

Räkkäajan suihke

Aloin jo opintojen varhaisessa vaiheessa kehittämään tuotetta kesäajalle helpottaakseni lyhytkarvaisen Shellyn elämää ulkoillessa. Erityisesti Shellyn vatsan alue oli jatkuvasti polttiaisten ja sääskien syömä ja Shellyn iho kutisi silminnähden. Halusin kuitenkin luonnonmukaisen vaihtoehdon hyönteismyrkkyjen ja vahvojen lääkkeiden tilalle.

Tuotekehitystä kesti pari vuotta. Räkkäajan suihkeessa on tänä aikana muuttunut paitsi nimi, myös pohjaöljy useampaan kertaan. Tuotteeseen valitsemani yrtit perustuivat perusteelliseen tutkimukseen yrttien käytöstä ja niiden vaikutuksista eläimiin. Lopulta sain tuotteen, jossa on kaikki ominaisuudet, joita toivoin

  • Tuotteen haju haihtuu turkista keskimäärin n. kahdessa tunnissa
  • Tuote hoitaa turkkia ja koiran ihoa
  • Hyönteiset kiusaavat Shellyä huomattavasti vähemmän kuin ilman suihketta
  • Shellyllä ei ole kiire kotiin hyönteisten vuoksi, vaan nauttii ulkoilusta yhtä paljon kuin minäkin
  • Tuote on 100% luonnonmukaisista raaka-aineista tehty, eikä aiheuta vaaraa koiralle, vaikka koira sattuisikin nuolemaan turkkiaan
  • Tuote mahtuu kätevästi ihan perus farkkujen taskuun

Räkkäajan suihketta kokeilleet henkilöt ovat saaneet järestään hyviä tuloksia tuotteella. Eräskin asiakas soitti Lappiin saavuttuaan, onko yhtään pulloa tuotetta jäljellä, kun heidän omansa oli jäänyt kotiin eivätkä halunneet ilman suihketta koiran kanssa räkkäaikaan Lapissa ulkoilla.

Räkkäsuihke on jo kehitysaikoina myyty jokaikisenä vuonna loppuun nopeasti. Tällä hetkellä olen ainoa tuotetta valmistava taho Suomessa, ja erän määrä riippuu joka vuosi yrttisadosta.

Jos siis haluat kokeilla luonnonmukaista, koiralle täysin turvallista vaihtoehtoa myrkkyjen sijaan, osta nyt! Räkkäaika on pian käsillä.

Pihatähtimö-öljy lemmikkieläimille

Pihatähtimö-öljyn olen kehittänyt sekä kesä- että talviaikaan käytettäväksi koirieni pieniin iho-ongelmiin. Talvisaikaan erityisesti Shellyllä kuivaa herkästi iho korvien ja vatsan tienoilta. Kesäaikaan pihatähtimö-öljy taas helpottaa hyönteisenpuremien aiheuttamaa kutinaa, ja öljyä laitan koirilleni myös punkinpuremien päälle.

Myös tässä tuotteessa pohjaöljynä on käytetty nimenomaan hamppuöljyä sen ihoa hoitavien ominaisuuksien vuoksi. Hamppuöljy imeytyy nopeasti, ja pihatähtimöä on käytetty nimenomaan kutinaa helpottamaan kansanperinteessä. Kookosöljyn mukana olo taas tehostaa imeytyvyyttä entisestään.

Myös pihatähtimö-öljy on pakattu kätevään, 30 ml suihkepulloon. Pullo on juuri sopivan kokoinen taskuun mukaan otettavaksi. Tilaa täältä omasi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: